Ingen kan göra allt, men alla kan göra något

Som hotellverksamhet har vi ett miljöansvar och här på Hotel 1622 strävar vi hela tiden efter att minska vårt klimatavtryck. Allt för att dra vårt strå till stacken i det globala miljöarbetet. Vårt systematiska miljöarbete är ett projekt i ständig utveckling. Vår personal utbildas kontinuerligt i hur vi arbetar på mest hållbara sätt, både för vår hälsa, miljön och klimatet, samt för att du som gäst ska kunna checka in hos oss med rent samvete.

Vad gör vi då?
Att följa alla relevanta miljölagar, -regler och -standarder, såsom till exempel Miljöbalken och Arbetsmiljölagen är självklart för oss. 
Men låt oss bryta ner det lite..

ENERGI & VATTEN

Vi minskar vår energiförbrukning genom att använda energieffektiva belysnings- och värmesystem. Vi minskar vår vattenförbrukning genom att använda vattenbesparande teknik och utrustning. Vi minskar vår avfallsmängd genom att återvinna och återanvända material så mycket som möjligt.

Elektronik och glödlampor byts vid behov ut till energisnålare varianter med längre livslängd. Toaletter och kranar som är installerade är snålspolande, allmänna belysningar styrs med ett avancerat styrsystem. Allt för att inga belysningar skall stå på i onödan. Vårt värmesystem för uppvärmning av byggnaderna och lokalerna är moderna och tekniskt avancerat, och ger oss möjlighet att spara på miljön och samtidigt spara pengar i vårt arbete med såväl värme som kyla. Allt för att våra gäster skall få en bra upplevelse hos oss.

Du som gäst kan hjälpa till genom att släcka belysningen när du lämnar rummet, görs enkelt genom att du tar med dig ditt rumskort och dra ut laddare när dessa inte används. Inte lämna fönster öppna. Stäng av kranen när du borstar tänderna och när du schamponerar.

RENGÖRING & SORTERING

Allt vårt avfall källsorteras, även det du som gäst lämnar på rummet. I vår verksamhet ingår även en SPA-avdelning, även här arbetar vi miljövänligt och med noggrann övervakning, allt för att vi skall förbruka till exempel så lite klor som möjligt.

Den dagliga städningen utförs på ett miljöanpassat vis, utan onödiga kemikalier. Handdukar och arbetskläder tvättas med miljömärkt tvättmedel på hotellet.

Våra tvättmaskiner har automatisk dosering av tvätt och sköljmedel. Övrig tvätt så som lakan, badrockar och andra handdukar hanteras av ett lokalt och miljömärkt tvätteri (Svanen certifierat).

Du som gäst kan hjälp till genom att, om du stannar flera nätter, använda samma handduk mer än en gång. Du kan även undanbe städning av rummet under vistelsen eller bytet av sängkläder, som sker efter tre nätter.

INKÖP & SAMARBETSPARTNERS
Vid val av Leverantörer, inköpsställen och samarbetspartners, utvärderar vi vår val av leverantörer och produkter. Vi tror på att om man ställer krav på de man vill samarbeta med , då kan man även väcka deras intresse på miljöarbete. Det vill säga om dom inte redan har ett miljöengagemang.

MATLAGNING

Vår restaurang drivs av Restaurang Tegel, en nära samarbetspartner till oss på Hotel 1622.

Från restaurangens sida låter man meddela att, miljön ligger dem varmt om hjärtat också. Merparten stämmer överens med oss, men dom ville lyfta fram några särskilda punkter.

 .Man planerar och beställer hem ingredienser efter antalet gäster som är inbokade.
· Man samlar sina beställningar, för att få ner antalet leveranser och transporter. Allt för att minimera CO₂ utsläppen från lastbilarna.
· Vid servering av vatten använder man glasflaskor, som man diskar och återanvänder, för att även här minska på transporter, CO₂ utsläpp, användning av plastflaskor och backar etcetera.
· Inga plastpåsar används och endast minimal användning av engångsprodukter, gäller även vid ”Take away”.

· Vid uppläggning på fat, lägger man upp på små fat och fyller på ofta i stället. Vilket leder till mindre svinn av maten.
· Vid bufféserveringar använder man mindre storlek av tallrik för gästerna jämfört med förr. Vilket leder till att gästerna inte tar mer mat än de kan äta upp, så matsvinnet minskar.
· Om det blir mat kvar, återanvänder man det i så lång utsträckning som möjligt.
Du som gäst kan hjälpa till genom att vid till exempel frukosten ta mindre portioner och använda din tallrik eller kopp flera gånger när du tar om.

VÅRA FRAMTIDA MÅL

Vi har satt upp följande mål för att minska vår miljöpåverkan ytterligare:
· Minska vår energiförbrukning med 5% inom de närmaste två åren.
· Minska vår vattenförbrukning med 10% inom de närmaste två åren.
· Öka vår återvinningsgrad till 15% inom de närmaste två åren.
· Alla anställda på Hotel 1622 i Rydebäck är ansvariga för att följa vår miljöpolicy och bidra till att uppnå våra miljömål. Vi kommer att regelbundet granska vår miljöpolicy och våra miljömål för att säkerställa att de är relevanta och uppfyller våra behov och förväntningar.
· Vi skall ha ett nära samspel med kunder, leverantörer och övriga intressenter i miljöfrågor.
· När vi är mogna för det står det på vår önskelista att bli certifierade av till exempel Green Key.

Tack för att du valde Hotel 1622 i Rydebäck. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt hotell!

▪ ▪ ▪

 

Integritets-och Cookiepolicy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.